Booklove Deer tote bag design

Van kleine ideeën en schetsen tot volledig uitgewerkte producten.

Zoals jullie misschien al wel weten worden alle designs van BookLove Specialty Shop zelf ontworpen. Vandaar dat het ook altijd eventjes duurt voor er weer nieuwe designs in de webshop te vinden zijn. Ben je nieuwsgierig naar het ontwerpproces? Dan zit je hier goed! Ik, Caithlin, zal jullie een kijkje achter de schermen geven.

Animal Booklove Collection: Geometrie
Persoonlijk ben ik dol op geometrische patronen en vormen. Nadat ik ooit eens een polygonaal portret van mijn ouders had gemaakt, kwam al gauw het idee om polygonale dieren te creëren. Elk ontwerp wordt vanuit het niets opgebouwd. Het kost dan ook erg veel tijd om de dieren helemaal te perfectioneren. Vragen als "Ben ik tevreden met de kleuren?", "Is het dier voldoende herkenbaar?" en "Zitten er geen foutjes meer in?" passeren vaak de revue. Wanneer deze vragen allemaal positief beantwoord kunnen worden, wordt het ontwerp afgemaakt met een boek (wederom opgebouwd uit polygons) en een "boekige" quote met uiteraard een leuke woordspeling. Pas wanneer ik helemaal tevreden ben kan ik het product met een gerust hart bestellen en in de webshop plaatsen.

Woordspelingen
Woordspelingen maken of breken je product. Ik ben erg blij dat ik tot nu toe iedere keer weer een zin heb weten te creëren welke ook echt pakkend is en waar een goed ontwerp bij gemaakt kan worden. Sommige dieren zijn erg gemakkelijk om een leuke woordspeling bij te bedenken. Soms zelfs meerdere, waardoor ik soms dagen lang loop te peinzen over welke zin het beste werkt. Echter, bij sommige dieren is het haast onmogelijk om een woordspeling te bedenken. In zo'n geval moet het dier, vaak tot mijn grote spijt, geschrapt worden.

Op deze manier is de uil, "Owl just read one more chapter" - tote bag,  als eerste geboren. Daarna volgden al snel de beer, "I can bearly stop reading" - tote bag, en het edele hert, "Books are so deer to me" - tote bag. Midden mei is ook de wasbeer toegevoegd aan de Animal Booklove Collection als speciaal ontwerp voor katoenen tassen, een (nog steeds) fashionable maar budget-vriendelijke versie van de duurdere tote bags. 

Er zijn nog vele ideeën voor nieuwe dieren, waarvan sommigen al in de maak zijn, maar hier zullen jullie nog even op moeten wachten. 😉

Caithlin Bergman